V0CAFCGDIXCAFVZN9WCAP53JSCCAUJLXTFCAD9VUFBCASCY320CAVVYHFDCAPXCPDQCAALAHJ5CAQ21QGACALEPJLICAADHPEACANRKYO3CAZCP0FNCAWLRZ4SCAE8VKIBCAMLWK4CCA1JUEC5CAVG0024CALXCD0ZCAIRBSGDCA64Q6EG Google planira Nexus One uređajima dodati podršku za multitouch zoom opciju koja će se koristiti u brojnim aplikacijama, uključujući i web preglednike.

Tvrtka za pretragu internet sadržaja je učinila napredak u funkcionalnosti Android-a u odnosu na Apple-ov iPhone OS, no podrška za multitouch, koji korisnici smatraju kao veoma bitnu sposobnost za touchscreen uređaje, bio je jedan od posljednjih velikih nedostataka Android-a.

Tu je mnogo nagađanja o tome zašto ih Google nije prethodno uključio. Činilo se da je glavni razlog Apple-ovo mnoštvo patenata na temelju tehnologije iPhone-a. Google međutim tvrdi, da je prethodni Android uređaji jednostavno nisu imali računalnu snagu za podršku zoom opciji.

U posljednjoj izjavi, Google tvrdi da je Nexus One, s još snažnijim Snapdragon 1GHz procesorom, prvi Android uređaj koji može biti dostojan protivnik konkurenciji.

Za razliku od dosadašnjih uređaje, ovi telefoni imaju snagu da podrže opciju zoom, i uz to još pružaju odličan osjećaj u radu,

rekao je glasnogovornik Google-a.

Iako je Google potvrdio da će zoom opcija biti uključena, ostaje nejasno da li će Android omogućiti široku podršku i za programabilni multitouch.