3Crowd, novost iz BitGravity-ja, suosnivača Baret Lion-a, spreman je za akciju. Do sada se malo znalo o preduzeću, osim da iza njega stoje: Džej Adelson, Kevin Rouz, Storm Ventures i Greenwich Technology Associates. 3Crowd traži da promeni način na koji ljudi koriste mreže za isporuku sadržaja, sa ciljem da to bude što jeftinije i lakše za korišćenje. To je prva stvar koju će 3Crowd da uradi, a budući ciljevi kompanije su još ambiciozniji.

Prvi proizvod 3Crowd-a uključuje postavku pomoći korisnicima da upravljaju svojim sadržajem na više mreže za isporuke sadržaja, koristeći pravilo koje određuje koja mreža treba da se iskoristi uzimajući u obzir lokaciju korisnika ili sadržaja kojima pristupaju.

Pa u čemu je korist od toga da imaju mogućnosti da lako upravljaju svojim sadržajem na više mreža? Pravila zasnovana na platformi vam pružaju veću fleksibilnost u naćinu kako želite da distribuirate svoje sadržaje. Sistem takođe olakšava prelaz između mreža, gde možete da podesite sistem tako da koristi neku drugu mrežu ako je saobraćaj na primarnoj mreži usporen sa mnogo manje glavobolja nego što bi inače imali.

Kao suosnivač BitGravity-ja, Lion očigledno ima iskustva u ovoj oblasti. On kaže da je jedan od problema sa mrežama za isporuku sadržaja da one postaju skupe za uspešne sajtove. On objašnjava da ako vaš sajt raste, mreža za isporuku sadržaja će možda moći da vam pomogne da brzo razmenjujete sadržaj sa svojim novim fanovima, ali postoji dobra šansa da vaš prihod ne prati troškove mreže. 3Crowd se nada da bi mogao mnogo da učini da masovna distribucija postane mnogo jeftinija.

Ima još mnogo nepoznanica, mada se zna da je 3Crowd još uvek beta verzija i da će tako ostati u narednih nekoliko nedelja, a Lion nije želeo da komentariše cenu servisa samo je rekao da će biti “veoma povoljna”.