20100204-k9cw1ukyu5xf1rq61e132pwkn7 "Hologram-ska DNK spirala koju držim u ruci", vaš profesor će reći, "može biti uključena, okretana ili raširena i svako će se na ovom video poziv biti u stanju da me vidi kako to radim. Da li je to daleka budućnost obrazovanja, prodaje i svakodnevne komunikacije na mreži? To ne važi, ako sve bude po projektu “Proširene stvarnosti” (Augmented Reality), kompanije Zugara.

Kompanija je danas najavila da radi na brzim i jednostavim hologramiziranim web kamerama i da je prvi prototip već na raspolaganju.

Iako se stotine hiljada Augmented Reality proizvoda pojavilo na tržištu u toku prošle godine, mnogo ljudi i dalje sumnjaju u korisnost ove tehnologije.

Ako firma Zugara u skorije vreme izbaci ovaj proizvod na tržište, da bude jeftin i jednostavan, može se očekivati da će naći svoju upotrebu u različitim sektorima. Takva vrsta tehnologije, da ih nazovem hologramiziranih kamera, koju vidite na videu je dostupna kao B2B servis.

Pristalice Augmented Reality-a veruju da je pored web pretraživača i mobilnog telefona, mogućnost prikazivanja i interakcije sa informacijama predstavlja važan put budućnosti Interneta.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=eSFiCHkZgkA&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en_US&feature=player_embedded&fs=1]