Gotovo dvadeset posto (19,9%) komercijalnih e-mailova nisu stigli u inbox potrošača u SAD-u i Kanadi u drugoj polovici 2009, tvrdi se u novom izvješću Return Path-a.

Komercijalni e-mailovi stigli su samo do 80,1 posto potrošača u SAD-u i Kanadi u drugoj polovici 2009, to je povećanje od 0.8 posto u poređenju sa 79,3 posto u prvoj polovici 2009. U SAD i Kanadi, 3,5 posto komercijalnih e-mailova završi u junk ili bulk e-mail folder-u a 16.3 posto nestane bez obavijesti o neprispjeću.

U Europi, 85,5 posto e-mailova dospije do potrošača, 3,6 posto e-mailova mailova završi u junk ili bulk e-mail folder-u , a 11 posto uopšte ne dospije do potrošača. U Azijsko-Pacifičkom regionu, dostavljanje e-mailova je poraslo u drugoj polovici 2009 na 86,9 posto.

Proveli smo mnogo vremena razgovarajući o tome kako to poboljšati a nastaviti ćemo o tome razgovarati i u 2010. Mnogi pošiljaoci vjeruju da su njihove e-mail kampanje postižu od 95 posto do 98 posto uspješnosti dostave. Ali, kako naš najnoviji Email Deliverability Benchmark izvještaj jasno pokazuje, još uvijek pošiljatelji nemaju ispravne podatke kako bi se precizno utvrdilo pravo stanje,

rekao je George Bilbrey, predsjednik i suosnivač, Return Path-a.

Top pet ISP-ova u SAD-u koji su imali problema sa dospjećem komercijalnih e-mailova su BellSouth, Gmail, MSN, Hotmail i Yahoo!.

U Kanadi su to Primus.ca, Shaw, SaskTel, MTS, i Bell. Primus.ca koji koristi Postini kao dio svojega e-mail sustava za filtriranje, nije uspjeo da isporuči 55% komercijalnih e-mailova, a u Velikoj Britaniji su to Demon, BT Internet, AOL, Orange i Yahoo!.