500x_desire2 Inspiriran Nexus One-om (koji je napravio HTC), Desire ili Bravo, ako vam je draže, ima 3.7-inčni AMOLED ekran sa multitouch-om i rezolucijom 480 x 800 piksela. To je jedan od najboljih zaslona u posljednje vrijeme.

Iznutra, 1GHz Snapdragon čip, 512MB ROM i 576MB RAM, 1400 mAh baterija, Wi-Fi, Bluetooth i GPS. Kamera je 5.0-megapiksela sa autofokusom i bljeskalicom. Pokreće ga Android 2.1 sa HTC Sense, a bit će dostupan u narednih nekoliko mjeseci.

HTC Desire je u osnovi isti kao Google Nexus One, sa slim kučištem 11,9 glatkog eksterijera što čini pravi užitak za držati u ruci.

Osnovna razlika je u prednjoj strani telefona, trackball je zamijenjen s optičkim opcijama umjesto toga, što znači manje taktilni osjet za navigaciju kroz izbornike.

Sense UI se vratio sa Android-om 2.1. Na telefon je potpuno omogućen multi-touch, i nikad nije bolje prikazan nego kroz Leap pogled.

Video u HTC Desire-u izgleda odlično, kao što se može i zamisliti. Možete gledati sve sa raznim kodecima na telefonu sa 3.7-inčnim OLED ekranom koji daje duboku crnu boju a isto tako i lijepe zasićene boje, kao i sjajano vrijeme odziva za brze scene.

 

gallery_desire1 gallery_desire1_01 gallery_desire3_01

 gallery_desire4_01 gallery_desire6 gallery_desire8

Internet preglednik na HTC Desire-u je među najboljima, uspjeo je učitati nekoliko prilično teških web stranice u samo nekoliko sekundi, preko EDGE veze, koja je puno brža od većine konkurenata.

Mnogi su impresionirani HTC Desire-om, i već se naslućuje da će biti pravi konkurent iPhone-u u 2010, bez obzira na to što bi Steve Jobs mogao da ponudi do kraja godine.