intel-logo Intelov predsjednik i glavni operativni direktor Paul Otellini je najavio planove za investiranje 3,5 milijarde dolara u Američke mlade tehnološke tvrtke tijekom iduće dvije godine.

Otellini je u govoru pred Brookings Institution u Washington D.C., istakao potrebu za ulaganje u američke tvrtke, ističući da se SAD suočava sa oštrom konkurencijom u svijetu i da druge zemlje investiraju u svoju budućnost brže nego SAD.

Jaka, trajna ekonomija izrasta iz kulture ulaganja i davanja predanosti inovacijama. Mi jednostavno moramo imati jasnu, konzistentnu strategiju za promicanje inovacija i ulaganja u otvaranje tvrtki. Postoje stvari koje mogu napraviti posao, i to treba da se učini, neovisno o tome što Vlada čini,

rekao je Otellini u svom govoru.

Intelova ulaganja uključuju 200 milijuna dolara u America Technology Fund. Novac iz ovog fonda će biti usmjeren prema tvrtkama uključenim u informacijske tehnologije, čistu tehnologiju, i biotehnologiju, no, novac će ići i za pomoć novijim industrijama, uključujući, molekularnu dijagnostiku, bioinformatiku, ekosustav električnih vozila, te bežične infrastrukture.

Gledajući u budućnost, Intelovo investiranje zahtjeva i obećanja od tehnoloških lidera kako bi poboljšalo zapošljavanje nedavnih diplomaca. Tvrtke koje su se već pristale na ovu obvezu su Adobe, Cisco, Dell, Google, Microsoft, Yahoo, i ostali.

Mnoge od ovih korporacija su obećale da će udvostručiti svoje ovogodišnje zapošljavanje diplomaca, otvarajući oko 10.500 novih radnih mjesta. Većina mogućnosti bit će za one sa računalnih znanosti i inženjerstva, ali radnih mjesta će također biti i u oblastima finansija, marketinga i prodaje.

Bilo bi dugoročna pogreška dopustiti našim budućim znanstvenicima i inženjerima da sjede nezaposleni nakon diplomiranja. Ovo je najava kako ulaganja u zemlju inovatora tako i signal globalnom tržištu o Američkoj predanosti inovaciji i budućoj konkurentnosti,

izjavio je Otellini.