Dio posla obuhvaća odredbu da se Monster instalira kao ekskluzivni pružatelj oglasa za posao na Yahoo home page u naredne tri godine na podrućju SAD-a i Kanade, navodi se u zajedničkom priopćenju. Osim toga, Yahoo će dobijati godišnje uplate od Monster-a na temelju mjerenja prometa.

HotJobs je dugo bio na panju u Yahoo-u, koji je prodao svojstva kao što je naprimjer Zimbra i usredotočio se na na osnovni posao, sadržaj i tehnologije, stoga ne čudi priopćenje u kome se navodi da prodaja Yahoo HotJobs-a Monster-u, i trogodšnji ugovor o prometu sa Monster-om, predstavljaju atraktivnu priliku za Yahoo.

Transakcija će donijeti Yahoo-u unaprijed uplaćenih 225 milijuna dolara, što im daje sposobnost da se usredotoče više na svoju primarnu djelatnost i pružanje kvalitetnije usluge svojim korisnicima, partnerima i oglašivačima, te priliku da nastavi generiranje prihoda od iznajmljivanja svog prostora pri tome osiguravajući korisniku kvalitetnije usluge.

Yahoo i Monster ne očekuju da će se posao završiti do trećeg kvartala ove godine. Sadržaj i ugovor o prometu neće započeti sve dok se posao službeno ne završi.