images Prema tvrdnji istaknutog britanskog časopisa Guardian, Vodafon je bio prisiljen izdati ispriku tisućama svojih sljedbenika na Twitter-u, nakon što je jedan od njihovih zaposlenika emitirao nepristojne poruke na servisu za mikro-bloganje.

Poruka se pojavljuje na Vodafone-ovoj službenoj Twitter strani, koja tvrtki služi za pritužbe klijenata. Umjesto uobičajenih korisnih savjeta ili izravnih odgovora na pojedine upite upućene službi za korisnike, Vodafone-ovih 8.824 sljedbenika jučer popodne su pročitali poruku: "Vodafone vodi grupa homića …".

U roku od nekoliko minuta javile su se stotine Vodafone klijenata putem Twitter-a, da pitaju da li je njihova strana napadnuta od strane hakera. Unatoč Vodafone-ovom brisanju poruka iz svog Twitterfeed-a, oni korisnici usluga koji su vidjeli poruku spremili su kopiju koju su ubrzo počeli slati preko Interneta.

Vodafone je bio prisiljen objaviti ispriku, i pri tomu odgovoriti svakom korisniku pojedinačno

mi nismo bili napadnuti od strane hakera, došlo je do teških kršenja pravila od strane našeg osoblja, žao nam je.

Do navečer tvrtka je bila prisiljena poslati na stotine poruka pojedinačnim sljedbenicima.

Pojedinac je slao nepristojne tweet-ove na Vodafone-ovom Twitter nalogu i sada je suspendiran,

rekao je glasnogovornik tvrtke.

To je samo najnoviji u rastućem popisu gafova na socialnoj mreži. Kako se sve više ljudi prijavljuje za usluge kao što su Facebook i Twitter, organizacije moraju da kontroliraju njihove aktivnosti, a uz i održavaju svoje prisustvo na tim sajtovima.