Online Tržište

Vaš mentor u svakodnevnom sv(ij)etu internet poslovanja i online marketinga.

buy vicodin online

Popularni TechCrunch blokiran u Kini

bez komentara

techch Tokom proteklih 48 sati, a možda i duže, TechCrunch je bio blokiran unutar Kine.

Potvrda je stigla od tipstera unutar Kine, koji više ne mogu pristupiti sajtu, kao i putem web alata kao što su WebsitePulse i Just Ping koji pinguju lokacije iz unutrašnjosti Kineskog Velikog Zida.

Nismo baš sigurni zašto su blokirani. Nedavno je TechCrunch podržao Google-ovu odluku da možda prestane sa poslovanjem u Kini nakon cyberattack-a na njihove servere u zemlji, možda je to?

Druga mogućnost, koja se graniči sa apsurdom je ta, da je postavljena duhovite poruke poređenja Google-ovog službenika koji je zaustavio svoj automobil, jer je pričao na mobilnom telefonu sa famoznim TankMan-om koji je blokirao Kineske tenkove na trgu Tiananmen. Naslov poruke: "Googler ima svoj trenutak na Tiananmen trgu."

Možda kineske vlasti nisu mislili da je to smešno. Kina još uvek ima politiku da briše sve reference sa Web-a koje su vezane za TankMan i Tiananmen ustanak od pre dve decenije. Kina je blokirala Twitter na 20. godišnjicu Tiananmen-a prošlog leta, pa je blokiran Facebook, Bing i druge lokacije u doba nemira.

Da bude jasno, ovo je sve špekulacija, niko ne zna tačno zašto su blokirani. Postoji toliko mnogo načina na koji su mogli uvrediti zvaničnike Kine.

Written by admin

10 Februara, 2010 at 7:39 pm

Objavljeno u Generalno

Tagovano sa ,

Ostavi komentar