Novinske web stranice privukle su mjesečno u prosjeku 72 milijuna jedinstvenih posjetitelja u četvrtom tromjesečju 2009, što predstavlja 37 posto korisnika Interneta. Podaci dolaze iz prilagođene analize Nielsen Online za amerčke novinske asocijacije. Korisnici novinskih web stranica, generiraju više od 3,2 milijarde pregleda tijekom kvartala, te potroše više od 2,4 milijarde minuta na stranicama.

Ova snažna i dosljedna publika se uvećava kako novinski izdavači nastavljaju tranziciju tvrtki u multiplatformske davatelje sadržaja za potrebe današnje publike,

rekao je predsjednik i izvršni direktor sjevernoameričke novinske asocijacije John F. Sturm.

Kako se gospodarstvo počinje stabilizirati, novinske kompanije su u poziciji da iskoriste svoje ime i povjerenje koje uživaju da bi došle do što veće publike, a samim tim postigli maksimalnu vrijednost za oglašivače.

Vrijeme provedeno po osobi u četvrtom tromjesečju je variralo. U listopadu su korisnici proveli u prosjeku 34 minuta i 14 sekundi čitajući web novine. U studenom 32 minute i 44 sekunde dok je u prosincu to bilo 34 minuta i 52 sekunde.