skypeNakon objavljivanja nove verzije svog poznatog VoIP klijenta za Windows računare, Skype je najavio povlačenje Skype za Windows Mobile i Skype Lite za JAVA bazirane telefone, uključujući i Android.

Konkretno, Skype Lite ograničenje lista država je prepreka za mnoge korisnike. Vlasnici Java telefona imaju problem sa pozivma, dok na operativnim sistemima Windows Mobile dolazi takođe do poteškoća sa održavanjem kao i prebacivanjem aplikacija sa jednog uređaja na drugi.

Ranije ovog meseca na Svetskom kongresu mobilne telefonije, Skype je najavio sporazum sa Verizon-om koji će dodati Skype aplikaciju za različite pakete korisnika Verizon-a, uključujući i dugo očekivanu podršku za neke BlackBerry telefone. Kako sada stvari stoje verovatno da ćemo jednog dana videti Skype-Mobilni za Windows, preko Verizon-a na teritoriji SAD-a.

Do sada, Skype je aktivno razvijan za aplikacije operativnog sistema Windows Mobile, verzija Skype 3.0 za Windows bazirane telefone izašla je juna prošle godine. Trenutno Skype nastavlja rad na novim Nokia kompatibilnim aplikacijama.