logo_270x67 Yahoo će nastaviti da objavljuje vjesti Associated Press-a na svom sajtu. Finansijski uslovi nisu objavljeni, ali Associated Press je izvestio da sporazum ne sadrži odredbe o cenama, jer se odnosi na vesti, što znači da Associated Press neće naplaćivati Yahoo-u više za određene vrste sadržaja u odnosu na druge.

Google, s druge strane, nastavlja da pregovora sa Associated Press-om oko objavljivanja AP sadržaja na Google News koje je prestao da objavljuje krajem decembra, pre isteka tekućeg ugovora koji je trebao da traje do kraja januara.

Izgleda da Google i Associated Press imaju razrađen neki dogovor koji dozvoljava da stare vesti ostanu na Google-u, uprkos isteku dogovora, mišljenje je Search Engine Land-a. Google je potvrdio da još uvek nije počeo sa objavljivanjem novog sadržaja, jer je kako kažu, licencni ugovor predmet tekuće rasprave.

Tokom prošlog meseca korisnici nisu napuštali Google News iako nisu mogli da pronađu sadržaj Associated Press -a. Možda je to pokušaj od strane Google-a da pokaže da može da živi bez Associated Press-a?