images Greasemonkey skripte su jednostavan način za poboljšavanje prikaza određenih elemenata na Firefoxu, a sada rade i na Google Chrome-u.

Na blogu Chrome-a, Aaron Boodman, programer Greasemonkey-a, najavio je da će Chrome od verzije 4, poduprijeti većinu Greasemonkey JavaScript-i bez dodatnih prilagođavanja. To uključuje sve raspoložive nadogradnje za Windows (stable, beta, dev), za MAC (beta, dev) i Linux (beta, dev). Chrome pretvara JavaScript direktno u Chrome ekstenziju koja se nalazi u Chrome Extension upravljačkom prozoru.

Iako je 40.000 Greasemonkey skripti dodato Chrome-ovom katalogu ekstenzija, Boodman procjenjuje da između 15 i 25 posto njih neće raditi na Chrome-u zbog kodnih razlika između Google-a i Firefox-a.
On s pravom upozorava čitatelje da Greasemonkey skripte mogu dati autoru skripti slobodan pristup osobnim podacima, tako da je važno da provjerite komentare i ocjene prije instalacije. S druge strane, testiran je Flickr Image Size, skripta koja sve veličine slika postavlja kao link u Flickr-u, koja je radila bez ikakvih problema.