TSS_7065med Zamislite svet gde kad pucnete prstima u istom trenutku uspostavljate telefonski poziv.

Istraživači sa Carnegie Mellon University i Microsoft-a su razvili uređaj koji može pretvoriti vašu kožu u touch-screen a vašu ruku u ulazni uređaj.

Prikladno nazvan Skinput (eng. skin input – ulaz preko kože), je aparat koji je podešen da prepozna zvukove različitih talasnih dužina, koje stvara tapkanje ruke ili dlana, dopuštajući da tako izvrši funkcije kao što su slanje tekstualne poruke ili obavljanje telefonskog poziva.

Da biste koristili Skinput, sofisticirani Zaštitni Rukav je pričvrščen za nadlakticu, oko bicepsa, koji osluškuje i čeka na bilo koji zvučni talas do kojeg dolazi usled pomeranja ruke. Pico projektor je priključen za rame, pretvarajući ruku u telo ekrana i kompletira uređaj. Zvučni talasi mogu biti povezani sa funkcijom koju prikazuje projektor, otvarajući mogućnost interakcije sa mobilnim telefonom ili personalnim računarom putem radio-talasne tehnologije kao što su Bluetooth veze.

Skinput ima tačnost od 95% prilikom tapkanja ruku korisnika i mogu se koristiti kada je telo u pokretu.

Tehnologija se može koristiti za igrice, podižući igranje na jedan viši nivo, omogućiti ljudima oštećenog vida da komuniciraju sa uređajima tapkajući svoju podlakticu, kao i druge slične upotrebe, što upućuje na velike mogućnosti ovog uređaja. Konkretnu demonstraciju možete pogledati na videu ispod.