ebay-logo eBay je predstavio dvije nove iPhone aplikacije, koje su dizajnirane da olakšaju prodavačima pregledavanje pojedinosti na online tržištu sa Apple telefona. E-commerce gigant je takođe spomenuo da je na korak do nevjerojatnih 1,5 milijardi dolara u vrijednosti prodane robe putem mobilnih telefona u 2010, više nego dvostruko u poređenju sa 2009 godinom kada je bilo oko 600 milijuna dolara.

Tvrtka tvrdi da je njena primarna iPhone aplikacija, koja je dostupna u više od 190 zemalja i na osam jezika, preuzeta 8 milijuna puta do sada, i da je kupljen 1 proizvod koristeći eBay mobile za svake 2 sekunde. Također u eBay kažu da će imati spremnu iPad verziju eBay aplikacije na dan početka prodaje, 3. travnja.

Jedna od iPhone aplikacije je za eBay.com globalno tržište, dok je druga za eBayClassifieds.com. Sa aplikacijama, prodavači mogu brzo uzeti sliku stavke, postaviti na eBay aukciju i dijeliti na Facebook ili Twitter.

Registrirani kupci pa lako mogu kupiti predmete putem mobilne aplikacije, posebno kada se koristi aplikacija PayPal Mobile za iPhone koja omogućuje korisnicima da brzo e-mail-ju novac ili "bump" iPhones sa prodavcima radi prijenosa sredstava između PayPal računa. Od prošle veljače, tu je također i mobilna eBay aplikacija za Android platformu.