facebook_logo Drupal CMS (Content Management System) je moćan izbor za razvoj  web stranica sa on-line zajednicama, tako da je idealan za Facebook Connect. Modul je bio odrađen još prošle godine od strane La Netscouade. Drupal modul, sličan FConnect, sada je dostupan u Beta 4 verziji prema programeru Vishal Sood.

Vishal ističe da se njegov modul, FConnect, definitivno razlikuje od FBConnect,

Drupal ne dopušta da dva modula rade iste stvari. Kad sam napravio ovaj modul mislio sam da ne radi neke stvari dobro. Bar sam tako mislio, međutim nedavno sam zamjetio da modul nudi djeljivost gumba, napredniji Drupal blok i tako dalje.

Kako kažeVishal, Beta 4 njegovog FConnect ima nekoliko novih mogućnosti u odnosu na prethodnu verziju:

  • Korištenje Facebook profile slike na Drupal korisnički račun, s podesivom veličinom.
  • Koristi Drupal zadani proces registracije.
  • Povezivanje slika prijatelja bilo na Drupal ili korisnički Facebook profile.

Vishal Sood-ov FConnect modul se može vidjeti u akciji na njegovom sajtu, ali je njegova implementacija malo neobična. Smisao korištenja Facebook Connect na web sajtu je da krajnji korisnik ne mora napraviti još jedan profil ili korisničko ime i password. Vishal implementacija sada nudi da nakon što kliknete "F Connect" gumb, bit će vam zatraženo da unesete korisničko ime, vaš e-mail, i neke dodatne informacije o sebi. Tada ćete dobiti lozinku za sajt, i to je to, nema više registracija.