google Detalji oko kupovine još su uvek nepoznati, Picnik tim je ovu kupovinu najavio na blogu kompanije. Picnik trenutno ima 20 zaposlenih i prema sopstvenim podacima, "milione posetilaca svaki mesec." Nudi besplatne usluge, usluge koje se plaćaju kao i brojne usluge trećih lica, uključujući Boks.net i Flickr. Prema najavama iz kompanije, usluge će ostati nepromenjene za sada, a ni cena kupovine nije objavljena.

Za Google, ova kupovina ima smisla, jer pomoću Picasa Web Albums, Google nudi jedan od najpopularnijih sajtova za deljenje online fotografija, i neke osnovne opcije za uređivanje, ali ne nudi ništa slično skupu funkcija u Picnik-u. Picasa je jedan od retkih Google servisa koji se još uvek oslanja na desktop klijenta i sasvim je prirodno da Google želi da ponudi bolji online foto editor.

Picnik tim će se preseliti u Google-ove kancelarije u Seattle-u i najverovatnije da neće biti nikakvih promena u menadzmentu i inženjeringu neko vreme.

Picnik ima blisko partnerstvo sa Yahoo's Flickr, gde je podrazumevani foto editori. Biti će interesantno videti da li Flickr planira da promeni ovaj sporazum u bliskoj budućnosti. U svom saopštenju Google kaže da planira da nastavi da podržava sve postojeće Picnik partnere tako da će korisnici i dalje biti u mogućnosti da dodaju svoje fotografije sa drugih sajtova za deljenje fotografija.