Online Tržište

Vaš mentor u svakodnevnom sv(ij)etu internet poslovanja i online marketinga.

buy vicodin online

Google kupio Picnik software za online obradu fotografija

bez komentara

google Detalji oko kupovine još su uvek nepoznati, Picnik tim je ovu kupovinu najavio na blogu kompanije. Picnik trenutno ima 20 zaposlenih i prema sopstvenim podacima, "milione posetilaca svaki mesec." Nudi besplatne usluge, usluge koje se plaćaju kao i brojne usluge trećih lica, uključujući Boks.net i Flickr. Prema najavama iz kompanije, usluge će ostati nepromenjene za sada, a ni cena kupovine nije objavljena.

Za Google, ova kupovina ima smisla, jer pomoću Picasa Web Albums, Google nudi jedan od najpopularnijih sajtova za deljenje online fotografija, i neke osnovne opcije za uređivanje, ali ne nudi ništa slično skupu funkcija u Picnik-u. Picasa je jedan od retkih Google servisa koji se još uvek oslanja na desktop klijenta i sasvim je prirodno da Google želi da ponudi bolji online foto editor.

Picnik tim će se preseliti u Google-ove kancelarije u Seattle-u i najverovatnije da neće biti nikakvih promena u menadzmentu i inženjeringu neko vreme.

Picnik ima blisko partnerstvo sa Yahoo's Flickr, gde je podrazumevani foto editori. Biti će interesantno videti da li Flickr planira da promeni ovaj sporazum u bliskoj budućnosti. U svom saopštenju Google kaže da planira da nastavi da podržava sve postojeće Picnik partnere tako da će korisnici i dalje biti u mogućnosti da dodaju svoje fotografije sa drugih sajtova za deljenje fotografija.

Written by admin

2 Marta, 2010 at 10:46 am

Ostavi komentar