Google-Apps 

Google Apps će omogućiti korisnicima da kupe aplikacije drugih developera za prikazivanje na vrhu Google Apps paketa. Programeri će morati da plate jednokratnu naknadu od 100 dolara za listu svojih aplikacija u prodavnici, a Google će dobiti 20 odsto od svih prodatih aplikacija putem prodavnice,

rekao je Vic Gundotra, potpredsednik Google inženjerstva.

Ideja je da, iako Google ima armiju sposobnih programera, ne može se nadati da može da predvidi sve potrebe svakog Google Apps korisnika. Nezavisnim programerima mogu da popune te praznine i da učine Google Apps još korisnijim za firme, sa jedinstvenim potrebama koje se ne uklapaju sasvim u Google Apps paket.

Scott Farquhar, izvršni direktor kompanije softverskih alata Atlassian, objasnio je kako će usluge Google Apps biti integrisane direktno u softver njegove kompanije razvojnih alata. Na primer, programeri pomoću Atlassian mogu imati Gmail, Google Calendar i Google Chat aplikacije integrisane direktno u alat za razvoj softvera, tako da ne moraju da napuste prozor da bi proveravali svoj e-mail ili ćaskali sa kolegama.

Google želi da podstakne preduzeća da razmišljaju o korišćenju web-baziranih aplikacija za razliku od skupljih desktop aplikacija. To je i takmičarski potez protiv ljutog rivala kao što je Microsoft, i ujedno promocija ideje, da je Internet platforma za razvoj softvera u budućnosti.

Google i njegovi partneri testiraju način da se integrišu aplikacije drugih developera direktno u Gmail-u, omogućavajući korisnicima da pristupe delu aplikacija svojih firmi direktno iz Gmail-a.