Internet je među rekordnih 237 pojedinaca i organizacija, nominiran za ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir. Broj nominacija prevazilazi prošlogodišnji rekordni broj od 205 nominacija. Internet nominaciju je zagovarala je talijanska verzija Wired magazine.

Direktor Nobel Instituta, Geir Lundestad, je rekao da je organizacija primila na tisuće nominacije za prestižnu nagradu.

Neki su bili nominirani od strane jedne osobe, neki od strane 10 osoba, a neki od strane 100 osoba,

rekao je on.

Tajnovita organizacija ne objavljuje popis kandidata, ali ponekad nominatori najave svoj izbor. Nominaciju za Internet je podržao dobitnik Nobelove nagrade za mir 2003 Shirin Ebadi i osnivač projekta Laptop za 100 dolara, Nicholas Negroponte.

Nominacije mogu da daju bivši laureati, pripadnici nacionalnih vlada, odabrani sveučilišni profesori, i sl. O konačnom popisu odlučuje Norveški Nobel Odbor , koji ima odgovornost za nagradu za mir, na svom prvom sastanku 9. ožujka, u kojoj pet članova vijeća ima mogućnost dodati vlastite nominacije.

Najava ovogodišnje nagrade će biti 8. listopada.Iznos nagrada će vjerojatno biti isti kao u posljednjih nekoliko godina,

rekao je gospodin Lundestad

Prošle godine je nagrada od 10 miliuna švedskih kruna (što je 1,4 miluna dolara) dodijeljena američkom predsjedniku Barack Obama-i.

Ostaje nejasno tko će preuzeti nagradu ako je dobije Internet.