google-webmaster-central-logo Dok pretražujemo web, vidimo loš sadržaj umetnut na tisućama hakiranih web stranica svaki dan. Broj napadnutih stranica je zapanjujući, a problem se samo pogoršava. Hakeri i spameri napadaju sve, bilo male osobne web stranice, škole i sveučilišta, ili čak multinacionalne korporacije. Spam napadi na forume i korisnikov sadržaj i dijelove stranice nisu toliko teški ali su rasprostranjeni.

Nastavljajući sa naporima da osiguramo još više korisnih informacija za webmastere, uskoro ćemo poslati još više obavijesti preko Message Center,

rekli su u Google Webmaster Central.

Ovog mjeseca, Google Webmaster Central je izvjestio webmastere o potencijalnim problemima koji su primijećeni na njihovim web stranicama, i uključuju:

  • Spamerski ili pogrdan korisničko-generirani sadržaj
  • Zloupotrebljene stranice foruma ili prekomjerne količine spam komentara
  • Potencijalno hakiranje

Ove obavijesti su namjenjene webmasterima kako bi bili upozoreni na potencijalne probleme i kako bi bili u mogućnosti da se odbrane, poprave problem i osiguraju, kako bi bili vraćeni natrag u Google rezultate pretrage. Ako se odnosi na problem hakiranja ili zlostavljanja, obavijest će ukazati na URL primjer ove vrste ponašanja. Ove obavjesti će ići paralelno sa  postojećim malware obavijestima.

Obavijesti o potencijalnom hakiranju će izgledati ovako:

suspected-hacking

Google Webmaster Central obaviještava webmastere o potencijalnom hakiranju već godinama u nazad, ali nedavna nadogradnju sustava će omogućiti obaviještavanje mnogo većeg broja vlasnika koji su hakirani.

Webmasteri koji se još nisu prijavili za Webmaster Tools mogu to još uvijek učiniti.