Online Tržište

Vaš mentor u svakodnevnom sv(ij)etu internet poslovanja i online marketinga.

buy vicodin online

Google Webmaster Central pokrenuo Centar za obavještavanje webmastera o zloupotrebi i mogućem hakiranju sajtova

bez komentara

google-webmaster-central-logo Dok pretražujemo web, vidimo loš sadržaj umetnut na tisućama hakiranih web stranica svaki dan. Broj napadnutih stranica je zapanjujući, a problem se samo pogoršava. Hakeri i spameri napadaju sve, bilo male osobne web stranice, škole i sveučilišta, ili čak multinacionalne korporacije. Spam napadi na forume i korisnikov sadržaj i dijelove stranice nisu toliko teški ali su rasprostranjeni.

Nastavljajući sa naporima da osiguramo još više korisnih informacija za webmastere, uskoro ćemo poslati još više obavijesti preko Message Center,

rekli su u Google Webmaster Central.

Ovog mjeseca, Google Webmaster Central je izvjestio webmastere o potencijalnim problemima koji su primijećeni na njihovim web stranicama, i uključuju:

  • Spamerski ili pogrdan korisničko-generirani sadržaj
  • Zloupotrebljene stranice foruma ili prekomjerne količine spam komentara
  • Potencijalno hakiranje

Ove obavijesti su namjenjene webmasterima kako bi bili upozoreni na potencijalne probleme i kako bi bili u mogućnosti da se odbrane, poprave problem i osiguraju, kako bi bili vraćeni natrag u Google rezultate pretrage. Ako se odnosi na problem hakiranja ili zlostavljanja, obavijest će ukazati na URL primjer ove vrste ponašanja. Ove obavjesti će ići paralelno sa  postojećim malware obavijestima.

Obavijesti o potencijalnom hakiranju će izgledati ovako:

suspected-hacking

Google Webmaster Central obaviještava webmastere o potencijalnom hakiranju već godinama u nazad, ali nedavna nadogradnju sustava će omogućiti obaviještavanje mnogo većeg broja vlasnika koji su hakirani.

Webmasteri koji se još nisu prijavili za Webmaster Tools mogu to još uvijek učiniti.

Written by admin

2 Marta, 2010 at 4:33 pm

Ostavi komentar