appleov-ipad-docekan-s-vicevima-o_119318 Igrice na iPhone i iPod touch su bile veliki hit za Apple. Uredan, jedinstveni doživljaj kombinirajući relativno veliki ekran, multi-touch kontrole, sensor-pokreta, pristup mreži za društvene igre, aplikacije za virtualne proizvode i još mnogo toga. Iskustvo igranja na iPad-u bi moglo da bude još i luđe.

IPad ima veliki ekran što će posebno donijeti novi element zabave i mogućnosti za iPad gaming platformu. Osim što ima veću, življu grafiku, i više piksela koristi za kontrolu igrice, iPad će ponuditi više multi-touch input senzora, dakle dodavanje novih mogućnosti za kontrolu iPad igrice.

IPad će podržavati do 11 multi-touch ulaza, što znači da ćete moći kontrolirati svoj iPad sa svih deset prstiju i plus ostaje mogučnost da uključite i nos.

Postoje više različitih načina koji mogu biti shvaćeni u igrama, od novog načina navigacije, role-playing igrica, do novog načina za kontrolu akcijskih igara, do još stvarnijih ili maštovitijih glazbenih igara, kao što je glasovir.

Ima i nekih ograničenja za iPad igre, poput uređaja koji je relativno težak i njezine početne male baze korisnika.