Popularnost Twitter-a je proizvela veliki broj klonova u Kini, isto kao što postoje i Facebook klonovi. Neki Twitter klonovi su zatvoreni od strane kineske vlade, ali neki su preživjeli.

Fanfou, Jiwai i Digu su neki od prvih Twitter klonova koji su postali uspješni u Kini.

No sva tri klona plus Twitter, su bili blokirani od strane kineske vlade u srpnju 2009 godine, zbog njihove uporabe tijekom pobuna u Urumqi. Kineske vlasti su okrivile online agitatore za posredovanje potstrekivanje nasilja u toj regiji. Prije zatvaranja Fanfou je bio poznat i pod nazivom Kineski Twitter i skoro je stigao do 1 milijun registriranih korisnika do kraja lipnja 2009 godine. Fanfou je osnovan u srpnju 2007 od strane Wang Xing, mladog poduzetnika koji je također osnovao trenutno najpopularniju društvenu mrežu u Kini, Renren (formalno poznatu kao Xiaonei). Oba Renren i Fanfou su kopije Facebook-a i Twitter-a.

Budući da su Twitter, Fanfou, Jiwai i Digu zatvoreni, ostali servisi koji su rasli nastoje da zauzmu njihova mjesta, a Taotao (u vlasništvu tvrtke koja proizvodi popularnu IM uslugu QQ) i Zuosa.com su neki od primjera.
Međutim Weibo je nastao da bi bio najveća mikro-blog usluga u Kini. Weibo je u vlasništvu Sina.com, ogromne portal tvrtke u Kini, te je povezan sa Sina blogging platformom. Weibo je vrlo sličan Twitter-u, u smislu da korisnicima omogućava postavljati kratke poruke od 140 kineskih znakova ili manje, preko interneta, SMS ili MMS-a. Glavna razlika između Weibo i Twitter, je da je Weibo cenzuriran, ili kako u Kini kažu "usklađen."

Weibo vjerojatno ima mnogo veće šanse za preživljavanje od Twitter i Fanfou, jer zna kako da cenzuriše. Meng Bo, zamjenik urednika i glavni projekt menadžer Sina.com i Sina Weibo, je rekao u listopadu da

Sina igra po pravilima, kao što su propisani, sa striktnim filtriranjem riječi.

Prema Meng Bo, postoje dvije ekipe koje to odrađuju, jedna prati da nema vulgarnog sadržaja a druga ostala kršenja pravila.

Međutim, čak i ako je Twitter opet postao dostupan u Kini, bilo bi veliko pitanje kako bi to izgledalo jer Weibo i Taotao su trenutno u velikom naletu i bilo bi veoma teško Twitter-u da sada napravi nekakav prodor.

fanfou_mar10