juzna_koreja_internet_ovisnost Južnokorejski par je uhapšen jer im je dete umrlo od gladi. Par je navodno zapostavio svoju tromesečnu kćerkicu, koja je rođena prerano.

Jednom dnevno su hranili svoju bebu, a pola dana su provodili u lokalnom internet kafeu. Umesto da neguju svoju kćerku, oni su postali opsednuti podizanjem virtuelnog deteta u popularnoj online MMO igri Prius Online. Par je uhapšen u Suwon, predgrađu Seoul-a, 5 meseci nakon prijavljivanja smrti svoje bebe. Autopsija je pokazala da je beba umrla zbog dugog perioda nehranjenja.

Chung Jin-won, policajac, je rekao:

Par je izgleda izgubio volju za normalnim životom, jer nisu imali posao a rodilo se nedonošče. Oni sami su uživali u online igrici odgajanja virtuelnog karaktera, kao bežanje od realnosti, što je dovelo do smrti njihove stvarne bebe.

Kwak Dae-kyung, profesor na Univerzitetu Dongguk u Seoul, je rekao da je par izgubio kompas stvarnosti.

Zavisnost od online igrica može da zamagli liniju između realnosti i virtuelnog sveta. Čini se da je briga o njihovoj virtuelnoj bebi možda izbrisala osećaj krivice ako su ga imali zbog zanemarivanja vlastite kćerke,

rekao je profesor.

Tokom poslednjih deset godina, bilo je mnogo priče o internet zavisnosti i kompulsivnom kockanju koje je dovodilo do ozbiljnih posledica, pa čak i smrti. 2007 godine u Južnoj Koreji je osnovan kamp Zavisnost od Interneta, sa ciljem da pomogne ljudima da prevaziđu svoju zavisnost od Interneta.