Visoki Sud Velike Britanije donio je odluku da EMI Music nema pravo na iskorištavanje pojedinih snimaka putem web-a ili bilo kojeg drugog načina distribucije bez pristanka Pink Floyd-a,

prema navodima British Broadcasting Corporation-a.

EMI negira da odluka suda znaći zaustavljanje prodaje Pink Floyd-ovih pojedinih pjesama na iTunes, Amazon-u ili bilo kojem drugom web glazbenom servisu.

Današnja presuda ne zahtijeva od EMI-ja da prekine izradu Pink Floyd-ovog kataloga, dostupnog i za prodaju pojedinačnih pjesama u obliku download-a. EMI će i dalje prodavati Pink Floyd-ovu glazbu u svim formatima,

navodi se u priopćenju EMI-ja.

Ostaje nejasno da li se, slavni rok bend, poznat po albumima kao što su The Wall (iz 1979 godine) ili Dark Side of the Moon (iz 1973 godine), protivi prodaji pojedinih pjesama na web-u ili što to EMI radi bez njegove dozvole. Ono što je također nejasno je koliko ova odluka može utjecati na slične slučajeve u budućnosti.

Visoki sud novčano je kaznio EMI sa 60.000 dolara, a Pink Floyd je također prigovorio načinu na koji EMI plaća autorske naknade za downloads.