status_logo StatusNet, open-source microblogging servis koji služi kao fondacija za identi.ca, upravo je najavio lansiranje svojih StatusNet Cloud usluga. Zahvaljujući tome, sada možete jednostavno objaviti vlastiti Twitter za svoj blog ili kompaniju.

StatusNet Cloud usluga također podržava OStatus, novi standard koji omogućava korisnicima na različitim društvenim mrežama da slijede jedan drugoga. StatusNet nalog je trenutno besplatan. Tvrtka će početi naplaćivati dodatne usluge u travnju.

Prilikom registracije možete birati između jednog korisničkog računa (dobro za bloggere i brendove), privatne mreže za vašu tvrtku ili javne zajednice. Nakon toga, možete prilagoditi svoje stranice s vlastitim logom i bojom. Također možete postaviti ograničenje broja znakova za statusna ažuriranja korisnika.

Samo pokretanje vlastite microblogging mreže nije previše uzbudljivo osim ako ne radite interne stranice za svoje poslovanje, gdje jednostavno možete povezati vaš Twitter račun sa vašim StatusNet stranicama, tako da kada se ažurura automatski se ažurira i Twitter.

StatusNet također nudi plaćeno enterprise rješenje, koje košta od 1.000 dolara do 10.000 dolara godišnje, ovisno od mogućnosti i razine usluga koje kupac očekuje.

StatusNet besplatna verzija ne može sasvim zamijeniti Yammer ili slične proizvode u poslovnom okružju, ali ako ste oduvijek željeli da postavite svoj vlastiti Twitter, sa StatusNet-om će te to izvesti lako.