Prevaranati su se koristeći Twitter predstavljali kao Boston 411, popularan Bostonski info sajt, koji je promovisao lažni svadbeni sajam kako učesnicima tako i izlagačima.

Prema Boston Globe-u, policija je otvorila istragu o prevari i u ponedeljak održala press konferenciju da bi obavestila sve žrtve o prevari. Oko 5.000 ljudi je platilo 15 dolara ulaznice za sajam, a 200 firmi je uplatilo od 350 do 4.000 dolara u nadi da će izložiti svoje proizvode. Pošto je događaj najavljen za period od 5 do 7 marta, policija je htela da obavesti žrtve da ne prave planove za putovanje.

Twitter nalog o kom se radi, promoviše ovaj događaj još od septembra 2009 godine i ima 185 pristalica, uprkos činjenici da ništa više osim ovoga ne postoji u istoriji naloga. Ipak, promocija događaja se čula nadaleko i naširoko, sve do zainteresovanih strana koje su bile spremne izvaditi svoje novčanike za ništa više od Facebook stranice i PayPal računa. Prevaranat je uspeo da privoli i jednog radio producenta koji je napravio oglas za sajam u zamenu za štand sa popustom.

Teško je reći da li su žrtve mogle drugačije postupitii da izbegne ovu vrstu prevare. Promocija je izgledala poput svake druge a i nije bilo neuobičajeno za svadbene sajmove da prodaju ulaznice uz razne popuste.