Bivši narednik je osuđen na pet godina davanje smjernica o zlostavljanju djece za seks filmove tisućama kilometara daleko preko svoje web kamere.

Michael Charnley, 52, iz Denbigh, je davao upute kako djecu treba zlostavljati. Priznao je niz kaznenih djela, uključujući i četiri optužbe za poticanje djece da se upuste u seksualne odnose.

Sud je slušao kako je platio 20 funti da bi učestvovao u zlostavljanju, govoreći odraslima preko Interneta što sve treba da učine svojim žrtvama. Sva djeca su bila u dobi ispod 13 godina, a jedno od njih je imalo samo dvije godine.

Policija North Wales-a, koja sarađuje sa agencijama za provedbu zakona širom svijeta, uhitila je Michael Charnley i pronašla 10.000 slika i 356 videa sa scenama seksualnog zlostavljanja djece.

Priznao je 17 kaznenih djela vezanih za dječiju pornografiju, 31 slično kazneno djelo se još razmatra, dvije optužbe za posjedovanje slika, i četiri optužbe za izazivanje djece da se upuste u seksualne aktivnosti, za koje je predviđena maksimalna doživotna kazna.