Focus.com, je poslije istraživanja objavio najbolje poslove u Americi. Focus.com je prvo pregledao više od 7.000 poslova, a zatim pogledao statistike američkog Biroa za zapošljavanje. Odabrana su radna mjesta koja će rasti za 10 posto ili više u sljedećem desetljeću, u skladu sa svim statistikama.

Izuzeti su poslovi u kojem je plaća manja od 65.000 dolara a također su isključeni bilo kakavi poslovi za koje postoji manje od 10.000 radnih mjesta. Za Top 100, su također izbrisani i poslovi koji se nisu dobro pokazali za vrijeme recesije. Za Top 50, ispitano je 35.000 radnika i zamoljeni su da rangiraju svoj trenutni posao po različitim čimbenicima koji bi mogli biti opisani kao "kvaliteta života". Top 50 su zatim rangirani prema dugoročnom rastu, plaći, sigurnosti i ostalim ljudskim faktorima (kvaliteta strojeva za kavu i gnušanju nad šefovima.)

Za Top 10, Focus.com je bio puno više korjenit od žirija za Miss World. Razgovarano je sa stručnjacima u industriji i ljudima koji su zapravo nosioci tih sretanih zvanja.

Dakle, na vrhu je sustavni inženjering, zatim dolaze liječnici, dok je na trećem mjestu fakultetski profesor. Ostaje da se pitamo da li je i u zemljama našeg regiona slična situacija?