N0CAYDE6QRCAJ68A7SCA333RHVCAJ1AGZ9CAQCM6TWCATRP3NRCALHCFD0CA12ZF0WCA24RSMPCA7K0EF7CAG113DQCAUCUCFCCAVJ9L02CA2RNBFICA56ZM64CAGN18IWCAS2IBTRCA0TRGY8CA3NCMGRCA17TOP9CAMXPRIECAI2E2OS Ako tražite "spam" u rječniku ćete naći dvije definicije. "Konzervirano meso", a tu je i "neželjena e-pošta." U Twitter-u spam vide kao različita ponašanja koji se kreću od “podmukao” do “dosadan”. Postovanje štetnih linkova na web lokacije za krađu identiteta ili malware, uzastopno postavljanje dvostrukih tweets-a, i agresivno praćenje i ne-praćenje naloga kako bi se privukla pozornost, samo su neki od primjera spam-a na Twitter-u. Sviđalo se nekome ili ne, kao što sustav postaje sve popularniji, sve više i više spam-meri pokušavaju da urade svoje stvari.

Konstantno se borimo protiv neželjenih tweet-ova radi poboljšanja iskustva i sretni smo što možemo da kažemo da naši napori daju rezultate. Ova borba nikad neće biti gotova, ali Advertising Age su nedavno profilirali naš tim za povjerenje i sigurnost, ističući veliki napredak koji smo napravili držeči Twitter daleko od spam-a,

rekli su iz Twitter-a na svom blogu.

twitter_spam_grafikon

Uz pomoć inženjera i istraživačkog tima poput @wfarner, Twitter je uspjeo smanjiti postotak spam-a, a pružili su mogućnost i korisnicima da učestvuju u tome tako što su postavili link “report spam” (prijavi spam) na koji se može prijaviti bilo koja sumljiva profil stranica.