screenshot-of-zyngas-cafe-world Od sredine 2009 godine, oglašivači su počeli da izdvajaju veći proračun za oglase na socijalnim medijima nego za tradicionalne online izdavače.

Osobito su interesantni rezultati potrošnje velikih brandova koji su drastićno povećani za virtualnu robu koja se nudi igračima na tržištu društvenih igara. Ove ponude uključuju da oglašivači plaćaju izdavačima igrica, koji onda nude virtualnu robu igračima besplatno.

Konkretno, brandovi pružaju igračima besplatnu virtualnu robu ako oni postanu prijatelji njihovih fan stranica, a igrači su nagrađeni sa virtualnom robom za promatranje video oglasa unutar igrice.

Veliki portali sa značajnim prikazivanjem reklama poput, AOL, Yahoo i MSN bi mogli da imaju poteškoće u poslovanju ako se ovaj trend nastavi. Oglašivači jednostavno odlaze tamo gdje će potrošači provesti najviše vremena.

Vodeća društvena mreža, Facebook, nadmašila je Yahoo i Google u SAD-u u smislu prometa i utrošenog vremena provedenog na sajtu, konzumirajući sve više i više sadržaja.

facebook-page-views

Microsoft je vodio kampanju za Bing na Farmville-u što se znatno odrazilo na njegovu fan stranicu u materijalnom smislu.

Ovdje se naglašava:

  • Microsoft je određena polja unutar igre brendirao sa Bing logotipom.
  • Igrači su dobili tri jedinice Farmville virtualne valute ako su kliknuli na oglas i postali fanovi Bing-a.
  • Cijena kampanja je bila na temelju cijene po akciji (CPA) na temelju procijenjenih 0,30 dolara po fanu.
  • Procjenjena veličine kampanje je oko 150.000 dolara, mala ali ne i beznačajna kupnja.

Ostale marke kao što su McDonalds i film "Wolfman" vodili su slične kampanje na društvenim igricama. "Wolfman" traži igrače da gledaju trailer za film unutar igre da bi mogli dobiti besplatnu virtualnu valutu. Osim toga, Sony je trenutno pokrenuo kampanju za svoj novi "Believe", branding poruke i njegovu "Rocket" kampanju za Vaio laptop.