Online Tržište

Vaš mentor u svakodnevnom sv(ij)etu internet poslovanja i online marketinga.

buy vicodin online

Apple kupio Intrinsity kompaniju za izradu mikro-čipova

bez komentara

Apple3 Mjesec dana nakon što su glasine počele kružiti, Apple je napokon potvrdio da je zaista kupio Intrinsity, kompaniju za izradu mikro-čipova.

Apple je potvrdio akviziciju u utorak za New York Times, iako nije otkrito kupovnu cijenu ili ono što Apple planira sa Intrinsity-jem. Neke pretpostavke su da se radi o 121 milijun dolara.

To je druga kompanija za izradu mikro-čipova koju je kupio Apple u posljednje dvije godine. P.A. Semi, je kupljen za 278 milijuna dolara. To je ujedno i četvrta akvizicija koju je Apple napravio od prošle jeseni, kupio je PlaceBase u listopadu, socijalni muzički sajt LaLa u prosincu, a mobilnu oglasnu tvrtku Quattro Wireless u siječnju za 275 milijuna dolara.

Iako se čini da Apple malo previše kupuje i troši, tvrtka ima sredstva za to. Na kraju drugog fiskalnog kvartala 2010, Apple izvijestio da raspolaže sa 41,7 milijardi dolara u gotovini. Steve Jobs je izjavio da taj novac neće isplatiti kao dividendu dioničarima.

Nikad ne znate kakva vas prilika čeka iza ugla. Mi smo vrlo sretni da ako želimo nešto da kupimo, ne moramo da posuđujemo novac,

rekao je Steve Jobs.

Nejasno je zašto je Apple kupio Intrinsity, glasine kažu da kompanija za izradu mikro-čipova pomaže Samsung-u u izgradnji brzih procesora unutar iPad-a.

Written by admin

29 Aprila, 2010 at 11:15 pm

Ostavi komentar