Izveštaj koji dolazi iz Kine, samo nekoliko dana nakon što je Apple objavio da je prodao 300.000 iPad-ova u toku prvog dana prodaje u Americi, je ustalasala svet tehnologije ali ne na pozitivan način.

Foxconn Longhua je fabrika pod velom tajnosti. Zapošljava oko 300.000 radnika koji žive i rade u fabrici, potrošačke elektronike za Apple, Dell, HP, Sony i tonu drugih kompanija čiju robu kupujete svaki dan. To je čudna situacija, kompanija sve drži u tajnosti, a opet niko ne postavlja pitanja dok god je kvalitet i proizvoda na visokom nivou i sve dok su jeftini.

manufacturing-assembly-line

Ali sada, nakon što su kineski mediji ustanovili da su četiri radnika pokušala samoubistvo u prethodnih mesec dana, neki kažu da je to zbog velikog pritiska, i kad uzmete u obzir zahteve koji se stavljaju pred njih, velika potražnja robe u svim delovima sveta, verovatno je da dolazi do određene boli i zamora.

Naravno, još uvek nema objašnjenje u vezi ovoga, i sumnja se da će istina o toj stvari ikada biti otkrivena. Reporteri koji su pokušali da steknu uvid u rad Foxconn fabrike su napadnuti, što navodi na razmišljne da nije sve sasvim čisto unutar tih zaključanih vrata.