logo1 Microsoft je spreman sa konačnu verziju svog programa Visual Studio 2010 alatke za razvoj softvera i Silverlight 4, kao i verziju 4 na NET Framework.

Visual Studio 2010 i ažurirani .Net Framevork su sada široko dostupni, rekao je Microsoft, dok će Silverlight 4 biti dostupan za download do kraja ove nedelje.

Uzbuđeni smo i slavimo pokretanje programa Visual Studio 2010 sa programerima širom sveta. Funkcionalnost programa Visual Studio 2010, .NET Framework 4, i Silverlight 4 stvara moćnu i jedinstvenu kombinaciju, otvaranje novih mogućnosti programerima da izgrade aplikacije koje koriste prednosti novih i postojećih uređaja, kao i razvoju platforme poput Cloud usluge,

izjavio je predsednik odeljenja Server i alatke, Bob Muglia.

Nova verzija programa Visual Studio obuhvata nešto poput TiVo funkcije za praćenje kako se program ponaša, funkcija se sada zove IntelliTrace. Visual Studio 2010 takođe uključuje i podršku za Windows 7 i Windows Azure, kao i alate za izgradnju ostalih Microsoft SharePoint proizvoda.

Silverlight ažuriranje, donosi poboljšana i mogućnosti izvan pretraživača. Microsoft Silverlight kao Flash-ov rival imao je do sada dobar tretman, korišten je od strane NBC u Vankuveru na Olimpijskim igrama, kao i odluka kompanije Microsoft da bude jedan od glavnih načina pisati aplikacija za Windows 7 Phone.