Kuvar Jamie Oliver je pokrenuo kampanju pod nazivom Jamie-eva revolucija hrane, u pokušaju da se promeni način ishrane dece u Americi.

Jamie Oliver je prošlog petka počeo koristiti i Twitter u svojim nastojanjima kao i svoj novi šou program, Jamie Oliver-ova revolucija hrane, koji se emituje petkom od 8 sati uveče na ABC, njegov san je hranljivija budućnost i on to pomoću društveni medija pokušava da ostvari.

Prema Oliver–ovom sajtu, popularne ličnosti poput Lari King-a i Opre Vinfri su već pokazali svoju podršku za ovaj projekat, i kao deo internet promocije Oliver traži od ljudi da koriste Facebook, Twitter i e-mail za širenje poruke.

Ažurirajte svoj Facebook i Twitter sa ovom porukom:

Sveža hrana nije francuski krompir! Potpišite peticiju kako bi školska hrana bila bolja.

A u e-mail napišite:

Ja sam se pridružio Revoluciji Hrane a trebali bi i vi! Potrebna nam je vaša pomoć da bi smo promenili način na koji Amerika jede. Svako dete u Americi ima pravo na sveže, hranljive obroke u školi, i svaka porodica zaslužuje pravu, ekološku hranu. Potpišite peticiju da sačuvate Američku veštinu kuvanja i da poboljšate ishranu u školama. Hvala i molimo Vas da prosledite ovu poruku dalje.

Inače i vi možete da potpišete peticiju ovde.