1186575647_google_earth_logoČovjek u američkoj županiji Santa Rosa na Floridi  je otpliovio sa starom brodicom na mjesto bez kuća i ljudi, da bi je tu ostavio kao stari otpad, misleći da nitko neće vidjeti a možda je čak i pomislio nitko ne bi ni mario.

Možda, ipak, on nije bio svjestan snage, opsega i neposrednosti Google Earth-a. Ispod prstiju policijskog zamjenika Gregory Barnes, Google Earth je postao digitalni način na koji je riješen ovaj misterij. Brod, 18-stopa dug iz 1986 Four Winns 190 Horizon, bio je odbačen a njegova identifikacija uklonjena.

Nije trebalo dugo da se spazi ovaj prilično veliki brod u kući 57-godišnjeg Dwight Everett Foster. Sada se Everett tereti za "nepropisno skladištenje više od 500 kilograma otpada."  Što je krivično djelo.

Čudna stvar u svemu je da je Foster-ov sin uklonio brod tri dana nakon što je Barnes kontaktirao njegovog oca i navodno platio 18 dolara da se brod odloži na smetlište.

Sada je njegov otac suočen sa do pet godina zatvora i 5.000 dolara kazne. Dakle, ako imate išta ukradeno, posuđeno ili privremeno oteto, da li je to brod, auto, pseto, imajte na umu da Google Earth kamere vide sve i sve lako nalaze.