tellmewhere_logo Tellmewhere je na lokaciji-bazirana iPhone i Android aplikacija koji nudi svojim korisnicima personalizovane preporuke za restorane, barove, prodavnice i ostale. Servis koji nudi kompletan set na lokaciju-baziranih funkcija društvenog umrežavanja, već je veoma popularan u Evropi gde ima oko 500.000 korisnika. Sa izdavanjem svoje najnovije iPhone verzije, kompanija sada pokušava da se proširi i na američko tržište. Tellmewhere nudi veoma solidan skup standardnih na lokaciji-baziranih alata socijalnog umrežavanje, ali je servis u mogućnosti da vam pruži i personalizovane lokalne preporuke što ga izdvaja od konkurencije.

Tellmewhere direktor i suosnivač Gilles Barbier kaže da kompanija želi da ponudi na lokaciji-baziranu uslugu i socijalnu mrežu koja će biti korisnija nego većina lokacija na društvenim mrežama.

tellmewhere_on_iphone tellmewhere_recommendation

Tellmewhere algoritam se trudi da vam kaže gde je u blizini restoran, prodavnica ili banja koju bi preporučili svojim prijateljima i drugim ljudima. Tellmewhere uči o vašim željama i upoređuje ih sa ljudima poput vas.

Možete i da postavite svoju lokaciju na Facebook i Twitter, ali da se obezbedi privatnost, ova opcija može biti nameštena za svaki pregled. Takođe možete da koristite web servis za pregled preporuka i kritika.

Tellmewhere koristi Google Local bazu podataka lokacije i Google Maps kao servis za mapiranje.