Online Tržište

Vaš mentor u svakodnevnom sv(ij)etu internet poslovanja i online marketinga.

buy vicodin online

Google kupio Agnilux tajnog proizvođača čipova

bez komentara

google Juče je peHub izvestio da je Google kupio tajnog proizvođača čipova Agnilux za nepoznatu sumu, što je Google i potvrdio danas. Agnilux je pokrenut od strane članova P.A. Semi tima koji su napustili brod ubrzo nakon što je Apple kupio preduzeće 2008 godine, a bilo je glasina da rade na nekoj vrsti energetski-efikasnog server procesora.

Kupovina je pokrenula neke špekulacije da bi Google mogao početi da izrađuje svoj sopstveni server procesor, i da će se možda početi takmičiti sa Apple-om izrađujući A4 “ubicu” i stavljajući ga u tablet PC. Google prati situaciju i mogućnost da bi ARM proizvodi uskoro mogli biti sastavni deo mnogih servera, tako da bi Google-u trebale ubedljive performanse u slučaju da ide na ARM sa relativno niskim volumenom da bi koristili za svoje datacentre.

Što se tiče ideje o Google-ovim tablet procesorima, nema šanse da će se Google gnjaviti pokušajima da izbaci van NVIDIA Tegra ili Snapdragon Qualcomm. Google-ova granica je njegov datacentar, i Google-tablet će doći sa činjenicom da se on na najbolji i najjeftiniji način povezuje sa tim data-centrom. Postojeća ponuda ARM ekosistema je u redu za ovu namenu.

Google je kupio firmu ne za silikonsku stručnost ili da izgradi stvarni hardver, nego za pomoć sa Google-ovim uvodjenjem platformi kao što su Chrome i Android operativni sistem za druge uređaje poput tablet PC, ili možda čak i za televizijski set-top box. Drugim rečima, Google je kupio Agnilux za svoje potrebe, a ne zato što Internet gigant planira da uđe u posao sa procesorima.

Written by admin

23 Aprila, 2010 at 10:48 pm

Ostavi komentar