LabPixies1 Google voli izgraditi platforme na kojima rade program, Android, App Engine, iGoogle, a u najvećoj slici, sam Web. No, platforme su od koristi, ali nisu puno zabavne bez aplikacija na vrhu pa zato Google često počinje razvoj od svojih vlastitih aplikacija.

Čini se da je Google zainteresiran za jačanje razvoja u raznim online igrama i zabavnim područjima sa svojom akvizicijom LabPixies. Tvrtka nudi kolekciju igara i lagane korisne programe koji se pokreću na iGoogle, Google-ovoj prilagodljivoj početnoj stranici, kao i na iPhone i Android telefonima. Uvjeti sporazuma nisu objavljeni.

iGoogle koristi OpenSocial za primjenu kao i Yahoo, Hi5, MySpace i Orkut, što znači da će OpenSocial gadžet raditi na svim ovim socijalnim mrežama. LabPixies također razvija aplikacije koje se pokreću na Facebook platformi. Google je lansirao iGoogle 2005 godine i postupno je poboljšava od tada.

Jedan od prvih gadgeta za iGoogle je bio LabPixies. Tijekom godina smo blisko sarađivali na raznim projektima, uključujući lansiranje brojnih globalnih OpenSocial gadžeta. Nedavno smo odlučili da bismo mogli učiniti više da smo dio iste momčadi, te smo oduševljeni što možemo objaviti stjecanje LabPixies,

izjavio je član tima iGoogle Don Loeb.

LabPixies nudi razne mozgalice poput Flood-It game za iPhone, kao i Line-Up 2, Trio, and Round-em Up.

Na svojoj stranici, LabPixies naglašava da će nastaviti raditi ono što i radili do sada.

Rad na Google-u će nam dati veće mogućnosti našem timu, priliku da učimo jedni od drugih, donesemo više aplikacija korisnicima, pomgnemo programerima i poboljšamo ukupno programersko okruženje,

kažu u kompaniji.

Neke od LabPixies gadžeta i aplikacija:

lapbixies_apps