facebook_logo Dvoje Amerikanaca koji su bili nagrađeni sa milijunima dolara nakon tvrdnje da su oni prvi došli na ideju za Facebook, kažu kako njihova pravna bitka još nije gotova.

Cameron i Tyler Winklevoss koji su studirali zajedno sa osnivačem Facebook-a Mark Zuckerberg-om na sveučilištu Harvard, gdje su pokrenuli sajt nazvan ConnectU.

Nakon dugotrajne pravne bitke, 2008 godine, između dvije strane završilo se plaćanjem neobjelodanjene cifre. Facebook je rekao kako sada smatra da su stvari završene.

Cameron Winklevoss je odbio potvrditi iznos poravnanja iz 2008 godine, a kalkuliše se sa 65 miliuna dolara, ali je rekao da ne misli da je stvar završila na tome.

Njegov brat Tyler je rekao:

Naša dužnost je da se borimo za svoja načela. Spremni smo čekati i pobrinuti se da pravda pobjedi.

facebookfraud_wideweb__470x336,0 Braća su započela rad na ConnectU 2003 godine. Oni su mislili da student informatike Mark Zuckerberg radi sa njima, sve dok nije pokrenuo sličan sajt pod nazivom thefacebook.com.

Mark Zuckerberg-ov sajt je postao popularan na Harvard kampusu, a ubrzo zatim pod imenom Facebook se pretvorio u globalni uspjeh.

U poravnanje Facebook-a i ConnectU, Facebook je dodjelio neke dionice Winklevoss blizancima. Braća su nakon godina izbjegavanja društvene mreže od skoro i sami pristupili Facebook-u.