diggcom-logo Jay Adelson izvršni direktor Digg.com napušta kompaniju a na njegovo mesto se vraća osnivač Kevin Rose, koji je pokrenuo stranicu 2004 godine i u nekoj mjeri ostao lice tvrtke kroz njegovu ulogu domaćina u online video show-u Diggnation.

U svojoj kratkoj izjavi Adelson kaže:

Moji preduzetnički porivi su vrlo jaki, i ja sam spreman izbaciti neke nove poslovne ideje u narednih dvanaest mjeseci. Kako gospodarstvo izlazi iz vrlo duboke recesije, vjerujem da je pravo vrijeme za nove tvrtke sklone razvoju.

Prošlog mjeseca Adelson je govorio o novom Digg.com, govoreći da tvrtka planira samoobnavljanje i pretvaranje u agregator svega što ljudi dijele širom Interneta. Od tada, tvrtka je brzo prešla na mobilne aplikacije, pružajući podršku za iPhone i Android funkcije u posljednjih nekoliko tjedana.

Izvršenje ovog ambicioznog plana sada pada na Rose-a, koji kaže da je uzbuđen što preuzima ulogu predsjedavajućeg, vodeći Digg naprijed u ostvarivanju obećanog a to je omogućavanje socijalne stručne obrade svijetskog sadržaja i konverzacije oko njega. Adelsona ćemo vjerovatno imati priliku vidjeti u nekim novim projektima popraćenim poduzetničkim kapitalom poznatih “venture” tvrtki.