ipad-590x437IPad je već krekovan za korištenje nepotpisanih aplikacija, i to tek samo par dana nakon početka prodaje. Dan nakon lansiranja, MuscleNerd iz iPhone Dev-Team je objavio da je krekovao iPad koristeći bezbednosne propuste koji su ostali iz prethodnih iteracija iPhone OS, iPhone 3.1.3 (preko MacNN).

MuscleNerd na OS iPad, iPhone 3.2, je varijacija kreka "Spirit", sa 3.1.3 koja omogućava korisnicima da dobiju pristup preko pregledača i da pokrene nepotpisane aplikacije na iPad-u. Između verzije iPhone OS, Apple je obično krpio sve rupe koje dozvoljavaju hakerima da krekuju njihove uređaje, ali ovaj put Apple je zaboravio na neke bezbednosne rupe na iPhone 3,2 Safari, dozvoljavajući da neki stari krekovi prođu.

Malo je nejasno kako lako varijacije Spirit-a prolaze u automatizovane programe, a verovatno da će Apple zakrpiti ove rupe u bliskoj budućnosti, mada je neverovatno za Apple da je ostavio takve propuste na verziji 3.2 koji tako propuštaju krekove na njihov novi dragocjeni proizvod. Kompanija je morala da zna da je samo pitanje vremena pre nego što korisnici počnu da kopaju okolo, tražeći neke mane i propuste.