nielsen Nielsen, najveća svjetska tvrtka za mjerenje, analiziranje TV i internet potrošača, planira angažovanje bankara za svoju inicijalnu javnu ponudu, izvještava Financial Times. Nielsen će izlaći sa inicijalnom javnom ponudom od preko 20 milijardi dolara.

Vlasnički cilj za IPO za vrijednost Nielsen je 11-puta do 13-puta dobiti prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije, navodi se u izvješću. Prema izvješću Nielsen bi trebao napraviti oko 1,6 milijardi dolara u EBITDA u ovoj godini.

Nielsen će započet uzimanje bankarskih ponuda sljedećeg mjeseca. Nielsen je distribuirao zahtjeve za dostavu prijedloga banaka prošlog tjedna, da se pripreme za "paradu ljepote" sljedećeg mjeseca, a moglo bi uključivati šest do osam banaka, navodi se u izvješću.

Ugovorom od 10 milijardi dolara 2006 godine tvrtka je postala privatno vlasništvo od strane grupe od šest privatnih tvrtki. IPO će vjerojatno biti strukturiran tako da otplati dug i dopusti Nielsen-ovim vlasnicima da nešto i zarade, navodi se u izvješću.