lens7720571_1256406026Brandstack Brandstack je tržište za grafički dizajn za poduzetnike i mala kompanije. Brandstack je mjesto gdje se slobodni dizajneri i kompanije mogu susresti. Dizajneri mogu prodavati svoje potpune, originalne dizajne, uključujući logotipe i nazive domena onima kojima je potrebna malo bez plaćanja agencijske provizije.

Sada, ovakva tržišta nisu ništa novo, ali većina zahtijeva od slobodnih dizajnera da dostave originalne radove za klijente bez naknade, bilo koje vrste. Mnogi će dizajneri reći da originalni radovi su nešto što nitko od profesionalnih dizajnera tko poštuje sebe neće učiniti, što znači da na “crowdsourced” natječaju dobijate bezvrijedan amaterski dizajn. Brandstack uspijeva odraditi posao tako što ne traži od dizajnera da naprave originalni rad.

Kako tvrtka kaže,

bolji uvjeti za dizajnere znače bolji logotip za kupce, što znači više prodaje za dizajnera, što znači sretan dizajner, što znači još bolji logo, što znači …

Brandstack traži od dizajnera da dostave neiskorišten logo dizajn, tako da mogu zaraditi na dobrom dizajnu koji bi u suprotnom ostao neiskorišten. Dizajneri obično prave više verzija nekog logoa, tako da im na kraju ostaje dosta tih dizajna koji im samo zauzimaju prostor na tvrdom disku.

Web aplikacije kao što su Brizzly i Sortfolio već su pronašli svoje mjesto sa Brandstack. Brandstack je custom-dizajn platforma koja se temelji na Upstack, sličnoj platformi koja je pokrenuta prošli mjesec i predstavljena na sajmu SXSW.