yahoo_logo Yahoo trenutno odlučuju hoće li ili ne kupiti Foursquare za 100 milijuna dolara. Izvor blizak Yahoo kaže da bi bilo jako lijepo da je Foursquare u vlasništvu Yahoo-a, da su vodili razgovore ali isto tako naglašava da Yahoo razgovara sa svima.

Direktor i suosnivač Foursquare, Dennis Crowley proveo je cijeli prošli tjedan na sastancima sa svim velikim tvrtkama, uključujući Apple, Facebook i Twitter. Eventualni postignuti dogovor, Dennis nije želio komentirati.

Akvizicija Foursquare-a za Yahoo ima smisla, jer rukovoditelji proizvoda vjeruju da bi paradigma web stranice uskoro mogla nestati i biti zamijenjena cijelim setom usluga ugrađenim u mobilnim Internet-podržanim uređajima. To bi bio relativno jeftin način da director Yahoo-a Carol Bartz pokaže zaposlenicima i Wall Street-u koliko ozbiljno je ona shvatila inoviranja Yahoo-a.

Yahoo nije napravio mnogo velikih stvari za potrošačke proizvode od Web 2.0-ere, tačnije akvizicije Flickr i Delicious. U jednom trenutku prije 2007, Yahoo je mogao kupiti Facebook za 1 milijardu dolara, ali tadašni direktor Terry Semel se usprotivio toj cijeni i količinu kontrole koju je Facebook suosnivač Mark Zuckerberg želio zadržati.

Prema nekim izvješćima zvučna imena bogataša (Khosla, Accel i Andreessen Horowitz) natječu se u davanju novaca Foursquare kao investicije u vrijednosti od 80 milijuna dolara i više. Dennis možda koristi razgovore sa Yahoo da bi povećao vrijednosti tih investicija.

Yahoo-ov glasnogovornik je kratko izjavio:

Mi ne želimo komentirati glasine i nagađanja.