Online Tržište

Vaš mentor u svakodnevnom sv(ij)etu internet poslovanja i online marketinga.

buy vicodin online

Yahoo namjerava kupiti Foursquare za preko 100 miliuna dolara

2 0 komentara

yahoo_logo Yahoo trenutno odlučuju hoće li ili ne kupiti Foursquare za 100 milijuna dolara. Izvor blizak Yahoo kaže da bi bilo jako lijepo da je Foursquare u vlasništvu Yahoo-a, da su vodili razgovore ali isto tako naglašava da Yahoo razgovara sa svima.

Direktor i suosnivač Foursquare, Dennis Crowley proveo je cijeli prošli tjedan na sastancima sa svim velikim tvrtkama, uključujući Apple, Facebook i Twitter. Eventualni postignuti dogovor, Dennis nije želio komentirati.

Akvizicija Foursquare-a za Yahoo ima smisla, jer rukovoditelji proizvoda vjeruju da bi paradigma web stranice uskoro mogla nestati i biti zamijenjena cijelim setom usluga ugrađenim u mobilnim Internet-podržanim uređajima. To bi bio relativno jeftin način da director Yahoo-a Carol Bartz pokaže zaposlenicima i Wall Street-u koliko ozbiljno je ona shvatila inoviranja Yahoo-a.

Yahoo nije napravio mnogo velikih stvari za potrošačke proizvode od Web 2.0-ere, tačnije akvizicije Flickr i Delicious. U jednom trenutku prije 2007, Yahoo je mogao kupiti Facebook za 1 milijardu dolara, ali tadašni direktor Terry Semel se usprotivio toj cijeni i količinu kontrole koju je Facebook suosnivač Mark Zuckerberg želio zadržati.

Prema nekim izvješćima zvučna imena bogataša (Khosla, Accel i Andreessen Horowitz) natječu se u davanju novaca Foursquare kao investicije u vrijednosti od 80 milijuna dolara i više. Dennis možda koristi razgovore sa Yahoo da bi povećao vrijednosti tih investicija.

Yahoo-ov glasnogovornik je kratko izjavio:

Mi ne želimo komentirati glasine i nagađanja.

Written by admin

7 Aprila, 2010 at 1:21 pm

2 0 komentara to 'Yahoo namjerava kupiti Foursquare za preko 100 miliuna dolara'

Predplati se na komentare sa RSS or TrackBack to 'Yahoo namjerava kupiti Foursquare za preko 100 miliuna dolara'.

  1. […] Location Sharing servisa na Facebook-u, Twitter Places, iPhone Geo-location, špekulacije o kupovini FourSquare od strane Yahoo-a, kao i “govorkanja” oko spajanja Google Buzz-a sa Google Geo-location aplikacijom […]

  2. […] je i dalje na prodaju. Glasine su da je Yahoo, koji je ponudio za Foursquare 100 miliona dolara, odustao od dogovora pre nekoliko nedelja ali da postoje nagoveštaji da će se vratiti sa manjom […]

Ostavi komentar