skype Skype se priprema da krajem nedelje predstavi video poziv u kome može da učestvuje pet korisnika, što kompanija planira da naplaćuje u neko dogledno vreme. Kompanija takođe planira zaradu sa sadašnjim besplatnim, korisnik-korisnik, Internet pozivanjem korištenjem reklamnih poruka.

Izvršni direktor Josh Silverman objašnjava da je kompanija suočena sa mogoćnosti da ostvari svoju želju da Skype-Skype pozivi ostanu besplatni i da održe kvalitet usluge. Kao rezultat toga, Skype tim “ozbiljno razmišlja” da uključi oglase treće strane kako bi obezbedili da usluga ostane besplatna.

Kako sada stvari stoje Skype trenutno zarađuje od plaćene usluge koja omogućava korisnicima da kupe kredite za pozivanje fiksnih ili mobilnih telefona, primanja poziva i upravljanje preko Skype govorne pošte. Prošle nedelje je Skype spustio cene i proširio ponudu na još više zemalja.

S obzirom da je Skype do sada bio bez oglasa, ovi najavljeni potezi kompanije sigurno će isprovocirati reakciju korisnika koji sigurno ne bi voleli da vide neke oglase dok vode video razgovor sa voljenom osobom.