ea-sports-logo EA ne voli kada kupujete polovne igrice i na razne načine pokušava da utiče na kupce da kupuju nove igrice. Sa Mass Effect 2 dobijate pristup novim sadržajima sa ključem za jednokratnu upotrebu a sa Bad Company 2 dobijate jednodnevni paket mapa.

Ako ste kupili novu igru – imate sve, a ako ste kupili polovnu igricu morate da platite 10 dolara. Što se tiče sportskih igara, EA je odlučila da će vas koštati dodatnih 10 dolara ako želite da igrate online sa starim igricama.

Od juna sa Tiger Woods PGA Tour 11, sportske igre će dolaziti sa jednokratnim kodom koji će omogućiti igračima da igraju online sa Xbox 360 ili PS3. Ako iznajmite igru, možete je igrati online sedam dana besplatno ali to vredi samo jednom po igrici. Ako kupite polovnu igricu i želite da je aktivirate da možete da igrate online, moraćete da kupite online code direktno od EA za 10 dolara.

EA ima stranicu posvećenu objašnjavanju sistema ako želite da saznate više detalja, ali mislim da je prilično jasno o čemu se radi.

Kada se povežete online sa novom EA SPORTS igrom prvi put, od vas će biti zatraženo da potvrdite svoj EA račun a ako ga nemate od vas će biti zatraženo da prihvatite EA Online Uslove Korištenja a zatim da otvorite nalog. Nakon potvrde ili kreiranja naloga pojavit će se ekran koji vam omogućava da unesete i potvrdite svoj online Pass Kod.

objašnjavaju u kompaniji.

“Code” se nalazi na kartici u pakovanju igrice a ako ga nemate onda možete da kupite novi.

Takođe će vam biti dat pristup za "bonus" sadržaj, kažu u EA ali to zvući sumnjivo kao stavke koje su jednostavno izostavljena iz igre da bi se obezbedio lažni osećaj vrednosti. Evo jednog zvaničnog primera: U Tiger Woods PGA Tour 11, napredan upravljački program koji se koristi na PGA Tour za igru će biti uključen sa Online Pass, kažu u kompaniji.

Svi su u potrazi za novim načinima unovčavanja svojih igara a ovaj potez će sigurno gledati drugi izdavači igrica u nadi da će ovo možda bitii način da se izvuče još nekoliko dolara više iz džepova igrača. Znaći, sada morate da znate da kada kupujete polovnu EA SPORTS igricu očekuju vas još dodatni troškovi, pogotovo ako želite da je igrate online.