Online Tržište

Vaš mentor u svakodnevnom sv(ij)etu internet poslovanja i online marketinga.

buy vicodin online

Google open-source My Tracks GPS Android aplikacija

bez komentara

Google je objavio izvorni kod za Android telephone GPS program pod nazivom My Tracks, koji omogućava ljudima snimanje gdje su sve bili, prijavu putovanja na Google Docs i postavljanje svoje mape putovanja online.

Možete očekivati da My Tracks postanu bolje nego ikad sa doprinosima koje se nadamo da ćemo imati od drugih programera kao i od aplikacija koje će rade usporedo sa My Tracks a koje će biti napisane,

rekao je Google inženjer Rodrigo Damazio.

To također znači da će entuzijasti moći pomoći sa prijevodom a programeri mogu stvoriti spin-off koje mogu naplatiti ako žele, dodao je Rodrigo Damazio. Software je reguliran pod Google-ovu omiljenu open-source licencu, Apache License 2.0.

My Tracks omogućava ljudima da prate svoje kretanje na karti, softver prikazuje razne pojedinosti uključujući brzinu, prosječnu brzinu, nadmorsku visinu i udaljenost koju ste prešli. Putovanja mogu biti prikazane na Google Maps, javno ili privatno, a svaki put statistika može biti dodana na Google Docs proračunsku tablicu.

spiral_walk

Kad je softver otvorenog koda svatko ga može vidjeti, modificirati i distribuirati svoje temeljne programske naredbe. Google koristi mnoge open-source softvera kojeg su izvorno stvorili drugi, Linux operativni sustav, MySQL baza i WebKit browser engine itd..

Ali isto tako s vremena na vrijeme pusti i svoj softver kao otvoreni kod uključujući i Android operacijski sustav, Chrom web preglednik, Chrom OS operativni sustav i software za novi Google TV projekt kojeg je najavio prošlog tjedna na Google I/O konferenciji a planiran je za ljeto 2011 godine.

Također Google je stavio open source 18 fontova za korištenje na web stranicama. I što je najznačajnije s obzirom na tehničke i pravne prepreke, Google je izdao royalty-free, open-source softver za web-video nazvan WebM.

Open-source softver može značajno ugroziti vrijednost imovine tvrtke ostavljajući potencijalnim konkurentima mogućnost korištenja tog softvera. No, potez ima strateškog smisla, na primjer open-source projekt pomaže da se široko tržište zainteresira, ono za koje je tvrtka zainteresirana ili možda želi da potkopa suparnikov softver.

Written by admin

25 Maja, 2010 at 9:01 pm

Ostavi komentar