pac-man-logo Moramo se podsjetiti da ovog petka Google stavio Pac-Man u svoj logo. Bilo je zabavno, a uz neograničen broj igara i sposobnost da se igra s prijateljem bio je to pravi hit diljem svijeta.

Uostalom, zašto nešto raditi kad se može igrati Pac-Man, zar ne? Koliko vremena je provedeno taj dan na nešto tako malo i trivijalno?

Prema RescueTime, prosječan Google.com korisnik proveo je nekih 36 sekundi dulje nego normalno na Google-u prošlog petka. Sada, prosječan korisnik Google-a troši oko 4,5 minuta dnevno na Google pretraživanje, tako da je ukupan prosječni postotni rast bio samo 6,67%. No, kada se taj porast izrazi u vremenu diljem svijeta plus veličina Google-a onda prava računica dolazi na vidjelo. Google ima nekih 500 milijuna jedinstvenih posjetitelja dnevno, barem prema WolframAlpha. Pretpostavimo da je svaki od njih prosječan korisnik, znači proveo je nekih 36 sekundi dulje, nakon toga se može izračunati da je Google Pac-Man potrošio 4.819.352 sata prošlog petka.

Ovaj broj je svakako previsok i to iz dosta razloga. Prvo Google-ovo računanje jedinstvenih dnevnih posjetitelja, mnogi od tih posjetitelja su povremeni, možda jednom tjedno. Drugo, ne igra svatko Pac-Man, i ostali razlozi.

Ipak, broj je u milijunima sati, najvjerojatnije da je oko dva milijuna. Čak i dva milijuna utrošenih sati u jednom danu je ogroman broj (228 godina), teško je ne misliti da je možda Google Pac-Man postao najigranija igra doslovce preko noći.