"Male firme su budućnost Amerike", izjavio je gradonačelnik Njujorka Michael Bloomberg jutros. Blumberg je opisao Njujork kao mesto za preduzetnike i pokretanja najavljujući da je Privredni Fond Njujorka koji je pod pokroviteljstvom grada, napravio svoju prvu investiciju u lokalni startup MyCityWay.

Bloomberg je takođe rekao da će Fond biti u mogućnosti da investira 22 miliona dolara u startup-e zahvaljujući partnerstvu sa Firstmark Capital. Fondova prva investicija dolazi kao 300.000 dolara od 500.000 dolara za MyCityWay, koji je osvojio NYC Big Apps takmičenje prošle godine.

Mi imamo više medijskih i informacionih poslova u Njujorku, 315,000 i više, nego bilo koje drugo gradsko područje. Tokom prvog kvartala ove godine, preduzetnički kapital povećan je za 19% iako je u padu u Silikonskoj dolini i ostataku nacije,

istakao je Bloomberg

Bloomberg je priznao da gradu nema ni jedan program poreskih podsticaja za tech kompanije, ali umesto toga ima Fond i inkubatore koji mogu Njujork učiniti čvorištem za preduzetništvo i tehnologije.