3184v19-max-150x150 Danas je direktor Scribd-a i su-osnivač Jared Friedman rekao da su premjestili velik dio svojih sadržaja uključujući na desetke milijuna knjiga, časopisa, novina, prezentacije, istraživanja i ostalog na HTML5 format.

Friedman kaže da on vjeruje da HTML5 poboljšava doživljaj čitanja, omogućavajući da svaki dokument postane web stranica. Mogućnosti su beskrajne, kaže Friedman. HTML5 format je u mogućnosti donijeti bogatstvo fontova i grafike iz dokumenata na web stranice. Nove značajke će vam pomoći zadržati svoje mjesto u iznimno dugim dokumentima. Scribd dokumenti posebnu pažnju posvjećuju iPad-u. Umjesto skidanja knjige sa Apple iBooks store ili Amazon Kindle aplikacije, možete je vidjeti ako je u elektronskoj verziji na Scribd i učitati ga u svom pregledniku.

I dok Scribd pretvara svoje dokumente u novi format, startup je primijetio da korisnici troše više vremena na sajtu nego prije. U stvari, Friedman kaže da korisnici troše dvostruko više vremena na sajtu nego ranije.
Scribd je sklopio partnerstvo sa brojnim izdavačima da bi premijum sadržaj učinio dostupnim na novom formatu, besplatno.

  • Forbes Media će staviti na raspolaganje svoje “Vintage Warren: The Best of Forbes on Buffett” posebno izdanje besplatno za Scribd čitatelje;
  • Liquid Comics, sa naslovima iz Guy Ritchie i Deepak Chopra, između ostalog ponudit će stotine grafičkih novela i stripova na Scribd ;
  • Workman Publishing će ponuditi kompletnu lovac na posao Bibliju “Mogu li nositi svoju alku u nosu na Intervju” i druge naslove,
  • Publishers Weekly će podijeliti sva posebna izvješća koja će startovati odmah sa svojim BookExpo America (BEA) svakodnevno .

I Scribd planira pokretanje program za podjelu prihoda od oglasa. Friedman je rekao kako oglasi rade bez ikakvih problema sa HTML5 na iPad-u i da je velika stvar što HTML5 podržava svaki tablet, e-čitač i uređaj.